فراغت نزدیک به هزار دانشجو از دانشگاه بدخشان

رییس دانشگاه بدخشان: « نخبه پروری رسالت بزرگ ماست.»

همه ساله هزار ها دانشجو از دانشگاه های افغانستان از مقطع تحصیلی لیسانس فراغت حاصل می کنند که دانشگاه بدخشان نیز در این میان شامل است و سالانه دست کم هزار دانشجو اعم از پسر و دختر از ولایات مختلف کشور را از ۸ دانشکده و ۲۳ رشته ی علمی فارغ می دهد.

در سال جاری ( ۱۳۹۷ )، دانشگاه بدخشان ۹۲۷ دانشجو را از دانشکده های آموزش و پرورش، زبان و ادبیات، کشاورزی، علوم اجتماعی، شرعیات، اقتصاد، حقوق و کمپیوتر ساینس و ۶۳ تن دانشجوی دیگر را از رشته ی ادبیات فارسی دری از بخش شبانه ی خود فارغ داد.

دانشجویان دانشگاه بدخشان فراغت شان از مقطع تحصیلی لیسانس را با حضور مقامات بلند رتبه ی حکومتی، هیٲت رهبری و استادان دانشگاه، فعالان مدنی و فرهنگی، نویسندگان و تعدادِ از شهروندان کشور، در یک فضای منور و تابناک جشن گرفتند.

پوهنمل دکتر خسرو نظری رییس دانشگاه بدخشان، فراغت دانشجویان را برای جامعه ی علمی و اکادمیک افغانستان مبارک باد گفت و آنها را به فرا گیری بیشتر علم و دانش و تحصیل تا مقطع ماستری و دکترا تشویق و ترغیب نمود.

رییس دانشگاه بدخشان، دانشجویان را قشر فعال، مبتکر و خلاق خواند: « دانشجویان دانشگاه های کشور، بویژه دانشگاه بدخشان باید فرهیخته، هوشیار، مبتکر و خلاق باشند و بکوشند که در آبادی و بازسازی کشور، نقش برجسته بازی کنند.»

دکتر نظری از همه ی آگاهان و فرزانه گان کشور تقاضا نمود که با نهاد های علمی و اکادمیک، همکار جدی باشند و برای بهبود وضعیتِ کمی و کیفی دانشگاه ها، طرح اراییه کنند.

در همایش بزرگ و شکوهمند جشن دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه بدخشان، مقامات بلند پایه ی حکومتی، شخصیت های علمی و فرهنگی، نویسندگان، علمای دینی، شعرا و فعالان مدنی و رسانه ای، به ایراد سخن پرداختند و دانشجویان را به اتحاد، تحصیل بیشتر، تلاش، زحمت، کار، ابتکار و خلاقیت فرا خواندند.

فراغت نزدیک به هزار دانشجو در شرایطِ از دانشگاه بدخشان صورت می گیرد که تعدادِ از دانش آموخته ها، دانش و معرفت را سرمایه ی بزرگ و ارزشمند می دانند و تعداد دیگر، از نبود شغل رنج می برند
نوریه عثمانی اول نمبر عمومی دانشگاه بدخشان، علم و دانش را یک ارزش بس مهم می داند: « دانش و معرفت، سرمایه ی بزرگ عصر ماست و ما دانش را برای این فرا نمی گیریم که وظیفه بگیریم و برای خود کار پیدا کنیم، کار بخش کوچکی از اهداف ما باید باشد، جوانان باید دانش را برای اهداف خیلی بزرگ فرا چنگ آورند.»

عبدالبصیر نظری دانش آموخته ی ژورنالیزم دانشگاه بدخشان می گوید: « همه ساله هزار ها جوان با عالمِ از امید درس می خوانند و از دانشگاه فارغ می شوند؛ اما متاسفانه حکومت هیچ طرح و برنامه ای برای دانش آموخته ها ندارد، این بی توجه ای حکومت در قبال جوانانِ دانش آموخته سبب می شود که جوانان به خارج از کشور بروند و کشور را تنها بگذارند.»

قابل یاد دهانی است که هر سال تعدادِ فارغان از مقطع تحصیلی لیسانس از دانشگاه بدخشان زیاد می شود و این نهاد علمی به یکی از دانشگاه های بزرگ و ارزشمند تحصیلی در کشور مبدل شده است.
دانشگاه بدخشان در سال ۱۳۷۷ خورشیدی با ایجاد دانشکده ی طب شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر دارای بیش از ۵۰۰۰ دانشجو از ولایات مختلف کشور، ۱۲۰ کادر علمی، ۱۵۱ کارمند اداری و خدماتی، ۸ دانشکده، ۲۳رشته ی علمی، مجله ی علمی، نشریه و سایر امتیازات دیگر می باشد.

همچنان مکتب تعلیمات مسلکی و دوامدار دانشگاه بدخشان که شاخه ای از مکتب تعلیمات مسلکی و دوامدار دانشگاه آسیای مرکزی است، از سال ۱۳۹۳خورشیدی تا اکنون فعال بوده و برای جوانان و دانشجویان، زبان انگلیسی، کمپیوتر و حساب داری را به شکل مدرن و عصری، تدریس می کند.

دانشگاه بدخشان تلاش دارد که در سال های آینده دانشکده ی انجنیری و چند رشته ی دیگر علمی را نیز در چوکات خود ایجاد کند.
نبود آزمایشگاه های معتبر و مجهز، کمبود کتاب های علمی و تخصصی، مداخله ی زورمندان و کمبود قسمی استادان به سویه ی ماستر و دکتور از چالش های دانشگاه بدخشان است.