مطبوعات محلی بدخشان از سوی دانشجویان ژورنالیزم آسیب شناسی شد.

گزارش از: صلاح الدین قاری زاده

سمینار علمی- تحقیقی زیر عنوان «آسیب شناسی مطبوعات محلی بدخشان» به ابتکار استادان و دانشجویان بخش ژورنالیزم دانشگاه بدخشان در تالار دانشکده کشاورزی این نهاد علمی تدویر گردید.

در این سمینارعلمی، دکتر خسرو «نظری» رییس دانشگاه‌، استادان، اصحاب رسانه ها، روزنامه نگاران، دانشجویان و... شرکت نموده بودند.

نخست پوهنمل دکتر خسرو « نظری» رییس دانشگاه به ایراد سخن پرداخت و این حرکت های علمی و خردمندانه استادان و دانشجویان را ستود.

دکتر «نظری» برگزاری چنین جمع آمد های علمی را گام بزرگ در راستای خودکفایی دانشجویان عنوان کرد و به راه اندازی بیشتر همچو برنامه های علمی، مهم و ارزنده تاکید نمود.

رییس دانشگاه بدخشان در ادامه صحبت هایش از معیاری سازی میتود تدریس در دانشگاه ها یاد آوری نمود و افزود که دانشگاه بدخشان باید خود را با معیار های نوین تدریس همگام سازد و در راستای رشد کیفی تدریس گام های بنیادین و اساسی بردارد.

آقای « نظری» برگزاری چنین برنامه های علمی و سازنده را اقدام بجا و سنجیده شده در جهت تعمیم و همگانی شدن معیار های نوین تدریس دانست و تاکید نمود که دروس دانشگاه بدخشان باید به شکل شایسته و بایسته به پیش برود و قناعت دانشجویان را فراهم سازد.

دکتر « نظری»همچنان استادان را مخاطب قرار داده  گفت:شما اعضای کادر علمی مسوول و مکلف اید تا در تطابق با معیار های نوین و سودمند تحصیلی به تدریس بپردازید و به شکل تیوری و عملی به تحصیل جوانان همت گمارید.

استاد غلام احمد «سوسیال» مسوول بخش ژورنالیزم دانشگاه بدخشان، سخنران دیگر این برنامه بود.

استاد « سوسیال» تدویر نشست های علمی و تخصصی را یک خلاقیت بزرگ و سترگ خواند و رشد و تعالی جوامع بشری را در گرو زحمت، تلاش و آموزش و پرورش سامانمند و روشمندعنوان نمود.

آقای سوسیال در قسمت از سخن هایش به نقش دانش عملی و کاربردی در توسعه کشورهای مترقی پرداخت و رشد همه جانبه جوامع صنعتی و پیشرفته را مرهون سعی و تلاش دانشگاه های فعال و مبتکر آن ها دانست.

مسوول بخش ژورنالیزم دانشگاه بدخشان به دانشجویان توصیه کرد که اگر می خواهید یک روزنامه نگار تمام عیار به جامعه تقدیم شوید نیاز جدی است که به کارهای عملی بپردازید و از هر فرصت پیش آمده استفاده اعظمی نمایید.

بعداً، دانشجویان ژورنالیزم به اراییه سمینار خود پراختند و مزیت ها و کاستی های مطبوعات بدخشان را برجسته و برملا ساختند که مورد توجه و قبول اشتراک کنندگان قرار گرفت.

دانشجویان در این سمینار، حول تاریخ مطبوعات بدخشان،روزنامه نگاری تخصصی، برنامه های رسانه های بدخشان، سبک های تهیه خبر و گزارش در رسانه ها و زبان مطبوعات بدخشان به جستار پرداخته و برتری ها و کمی ها ی رسانه های بدخشان را  آفتابی ساختند.

دانشجویان که سمینار اراییه نمودند:

·        امرالله « دانشیار» دانشجوی سال دوم ژورنالیزم؛

·        نور اعلی « داوود پور» دانشجوی سال سوم ژورنالیزم؛

·        راحیه « سیمین » دانشجوی سال سوم ژورنالیزم؛

·        امیر ارسلان « خراسان پور» دانشجوی سال چهارم ژورنالیزم؛

·        هدایت الله « قادری» دانشجوی سال چهارم ژورنالیزم.

نظر به تحقیق و پژوهش این دانشجویان، مزیت ها و کاستی های رسانه های بدخشان چنین برجسته شد:

مزیت ها و برتری های مطبوعات بدخشان:

·        استفاده از زبان معیاری( زبان دانشگاهیان و دانش آموخته ها) در نوشتار؛

·        استفاده از واژه های ناب فارسی دری در مطبوعات؛

·        رعایت بافت منطقی و تسلسل منطقی در واژه ها، جمله ها و بند ها.

کاستی های مطبوعات بدخشان:

·        نبود برنامه های تولیدی در رسانه ها؛

·        نبود افراد مسلکی و متخصص در رسانه ها؛

·        استفاده از واژه های بیگانه چون انگلیسی و اردو در بعضی هفته نامه و ماهنامه ها؛

·        عدم رعایت بافت منطقی واژه ها و جمله ها در بعضی نشریه ها.

در این نشست علمی - تخصصی داکتر انیس« اخگر» به نمایندگی از مقام ولایت نیز صحبت نموده و ضمن اینکه چنین برنامه ها را ستایش کرد، به دانشجویان گفت: شما نسل تغییر و امید هستید و باید برای ساختن کشور تان در امروز و فردا برنامه بریزید.

بانو «اخگر» جوانان را توصیه نمود که در راستای تحقیق و پژوهش تان عطف توجه داشته باشید و آنچه را که اراییه می نمایید، با آمادگی عام و تام اراییه کنید تا مورد توجه و قبول دیگران واقع گردد.

صلاح الدین « قاری زاده» آمرنشرات، اطلاعات و روابط عامه دانشگاه نیز صحبت نموده و مسوولیت عمده و اساسی نسل سوم دانشگاهی را برشمرد.

آقای « قاری زاده » گفت: « دانشمندان حوزه آموزش و پژوهش نسل های دانشگاهی را به سه گروه تقسیم بندی نموده اند: نسل اول دانشگاهی، نسل دوم دانشگاهی و نسل سوم دانشگاهی.

وظیفه نسل اول دانشگاهی آموزش،رسالت نسل دوم دانشگاهی آموزش و پژوهش و مسوولیت نسل سوم دانشگاه ها که من و شما هستیم آموزش، پژوهش، تجربه و عمل است.»

قاری زاده این برنامه را یک «ابتکار عالی»  خواند و اضافه کرد: دانشجویان فرهیخته ای که سمینار اراییه نمودند، کوهی از عزت نفس و دریایی از جرئت و جسارت بودند و این جوانان هدفمند، جسور و روشن امید را در دل ها زنده می کنند.

آمر ارتباطات و آگاهی عامه دانشگاه تاکید نمود که این برنامه ها باید هفته وار برگزارشود تا ثابت بسازیم که ما نسل تغییر، تجربه و عمل هستیم.

پیش از این نیز نشست های علمی و تخصصی پیرامون موضوعات مختلف دردانشگاه بدخشان برگزار گردیده بود که نتیجه قابل محسوس و قابل ملاحظه ای را در پی داشت.

محفل سمینار «آسیب شناسی مطبوعات محلی بدخشان» با روگشایی از جریده «آیینه ژورنالیزم» که به ابتکار، تلاش و زحمت دانشجویان گروه روزنامه نگاری آماده بهره برداری شده بود، به پایان رسید.